Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Venkel

€ 1,50 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Zaai venkel vrij vroeg of juist vrij laat. Planten die midden in de zomer groeien kunnen heel makkelijk en snel doorschieten. Zaai ze daarom in maart, of anders in juni of begin juli. Vroeg gezaaide knolvenkel kun je oogsten in juni, dus vlak voor de warmste maand en laat gezaaide knolvenkel oogst je juist erna, in september/oktober.

Je kunt venkel in de volle grond zaaien maar in een potje voorzaaien gaat ook heel goed. In het voorjaar kun je de zaaisels op een onverwarmde slaapkamer in een licht en zonnig raamkozijn zetten, de knolvenkel die je in juni of juli zaait kun je beter gelijk buiten zetten voor de kieming. Als plant houdt knolvenkel van een zonnige of halfbeschaduwde plaats, ze houdt van een grond die luchtig en altijd goed vochtig is.Zaai 2 tot 3 zaadjes per potje voor..

Zaai 2 tot 3 zaadjes per potje. Gebruik daarvoor potgrond die je luchtiger maakt door er een vijfde deel grof zand door te mengen, of gebruik zaai- en stekgrond. Dek de zaadjes af met maximaal 0,5 centimeter grof zand of potgrond/zandmengsel.  De zaden kiemen, mede afhankelijk van de temperatuur, binnen 1 tot 2,5 week. Als de zaailingen ongeveer 3 centimeter groot zijn kun je de minst gezonde zaailing(en) weghalen zodat 1 zaailing (de grootste en sterkste) overblijft.

Ook interessant

€ 1,50
€ 1,50
€ 1,50
Facebook