Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Basilicum

€ 1,50 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Zaai de basilicum in het vroege voorjaar in zaaibakjes. Basilicum heeft warme lucht en zon nodig, dus het beste hierbij is om binnen te beginnen, vier tot zes weken voor de laatste nachtvorst. Vanaf half mei kun je dit ook buiten doen.

Veel zaadjes kiemen al na enkele dagen. Basilicum houdt van warmte, dus het belangrijkste is om tijdens de kiemperiode voor een constante hoge temperatuur van rond de 20 graden te zorgen. Een efficiënte manier om je basilicum warm te verzorgen, is door de zaden bijvoorbeeld in de buurt van een zonnig raam of altijd warm elektrisch apparaat te zetten. Geef de plantjes twee keer per dag een heel klein beetje water, tot ze goed ontwikkeld zijn.

Zodra de basilicum twee of meer blaadjes telt, is ze klaar om in de tuin of permanente pot gezet te worden. Zet ze op een plek met minstens 15 cm tussenruimte waar ze veel zon krijgen en waar een goede afwatering is. Zet de worteltjes in de gaten en vul de gaten tot aan de stengels met aarde.

Pas wel op dat je ze niet te vroeg buiten zet in verband met mogelijk nachtvorst. Beter is het dan ook om ze langzaam aan de buitentemperatuur te laten wennen. Zet ze bijvoorbeeld tijdelijk in de gang of bijkeuken en laat ze op die manier ‘afharden’.

Ook interessant

€ 1,50
€ 1,50
€ 1,50
Facebook