Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Amaranthus cruentus (Amarant Red garnet)

€ 1,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Amarant Red Garnet wordt in het Andesgebied ook Kiwicha genoemd. Het zaad van Amarant bevat veel aminozuren en het blad bevat veel vitaminen en mineralen. Het is dus een zeer gezond plantje dat ook nog eens een mooie sierplant voor in de tuin en de huiskamer is. Amarant Red Garnet heeft schitterende, opvallende, rechtopstaande purperrode bloemaren boven donkergroen blad. Hij is zeer geschikt voor de border, verwilderde tuin en als snijbloem.

Binnen zaaien kan vanaf begin april in aparte potten met goede, vochtige zaaigrond. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig aan. Zet de potten, zodra de zaailingen opkomen op ongeveer 18°C weg. Laat de potten begin mei een paar dagen overdag aan de buitentemperatuur wennen. Zet ze na een kleine week op een zonnige plaats met wat schaduw.

Zaai vanaf begin mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst,  in de vollegrond op een zonnige plaats met wat schaduw.  Zaai breedwerpig of in rijen en hark de zaden voorzichtig in de grond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Dun de zaailingen uit op 35 - 45 cm, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren. Deze plant is erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Ook vogels eten graag het zaad van Amarant. Maar het belangrijkste is dat de zaden van deze plant eetbaar zijn voor mensen en geen gluten bevatten. Amarant is dus zeer geschikt als vervanging voor granen voor mensen die geen gluten willen of kunnen eten.

Facebook