Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Malva sylvestris (Groot kaasjeskruid)

€ 1,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Groot kaasjeskruid (Malva sylvestris) is een leuke en makkelijke bloem. Zij kan op veel plekken groeien, ook bijvoorbeeld in de stad. De bloemen zijn roze van kleur met enkele donkerroze streepjes. Er zijn ook varianten die meer donker roze zijn, richting paars. Het doet het goed in de border maar ook op veldjes of in wilde stukjes tuin.

Groot kaasjeskruid wordt 80 tot 150 cm hoog. Dit soort komt uit de kaasjeskruidfamilie Malvaceae, waar o.a. ook stokrozen onder vallen. De naam ‘kaasjeskruid’ komt voort uit de vorm van de vruchten, die lijken op Goudse kazen. Het is een eenjarig soort, wat betekent dat het bloeit in hetzelfde jaar als dat de zaden gezaaid zijn. Met een beetje geluk bloeit dezelfde plant het jaar erna gewoon weer en gedraagt zij zich dus als vaste plant.

Kies ten eerste een goede plek voor kaasjeskruid. Gelukkig is dat makkelijk want deze plant stelt weinig eisen:

  • Volle zon of halfschaduw
  • Liefst goed gedraineerde, enigszins droge grond
  • Voedselrijke grond heeft de voorkeur maar op een wat schrale grond doet kaasjeskruid het ook prima.

Strooi de zaden uit over de grond en bedek ze licht met vochtige aarde. Plant de zaden ongeveer 25 cm bij elkaar vandaan of dun de kiemplantjes later uit tot die afstand.

Zaai de zaden vanaf april of mei buiten in de volle grond. Je kan ook in een kas of in de vensterbank zaaien in februari of maart en de jonge plantjes overplanten naar buiten in april of mei.

Zaaien kan ook in de herfst voor bloei het volgende jaar.

Facebook