Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Lunaria annua (Judaspenning)

€ 1,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Van april tot en met juni bloeit Judaspenning met vele paarse bloempjes. Daarna gaat de plant zaden vormen. Deze zien er bijzonder en decoratief uit, de zaden zitten namelijk in ronde half-doorzichtige schijfjes. Als droogboeket ziet dit er leuk uit.

Het is leuk dat judaspenning lekker vroeg in het voorjaar al bloeit, dan heb je al snel wat kleurigs in de tuin staan. Omdat de plant tweejarig is duurt het wel een poos voordat je de bloemen zal zien, het eerste jaar bloeit de plant niet. Pas het voorjaar daarna zal judaspenning zijn bloemen laten zien en zaden vormen. Als je voorkweekt in een kas of in huis dan je de judaspenning het eerste jaar al laten bloeien.

Het zaaien van Judaspenning is simpel: je strooit de zaden uit in de tuin op een stukje geschoffelde grond of in een bloembak. In een kas of in huis kan je zaaien in februari – maart en de jonge plant in mei buiten verplanten. Als je Judaspenning in de juni of juli in de tuin zaait gaan ze volgend jaar bloeien maar het eerste jaar al wel groeien.

Kies een plekje uit waar veel zon komt. Judaspenning heeft het liefst lekker veel licht, maar halfschaduw is ook goed. Judaspenning groeit op bijna alle soorten grond, behalve als het echt heel nat is.  Voedingsrijke grond bevordert de groei. Judaspenning kiemt onder invloed van licht, bedek de zaden dus zeer lichtjes.

Facebook