Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Calendula officinalis (Goudsbloem)

€ 1,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

De goudsbloem is een éénjarige plant met een dunne penwortel en een behaarde stengel. De plant wordt tussen de 30 en 70 cm hoog en bloeit van mei tot de eerste nachtvorst. In milde winters worden nog bloeiende bloemen aangetroffen in januari.

Eén van de historische bijnamen van de goudsbloem is ‘zonnevolger’, een naam die verwijst naar het feit dat de bloemen zich altijd naar de zon richten, en zich sluiten als de zon achter de wolken verdwijnt. De bloemknoppen gaan open bij zonsopgang en sluiten zich weer bij zonsondergang.

Goudsbloemen zijn heel gemakkelijk uit te zaaien. Er zijn twee mogelijkheden voor het zaaien. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de bloemen redelijk voedzame grond en veel zonlicht nodig hebben

  1. Je zaait het in maart in rijen uit en dunt de bloem in de herfst uit;
  2. Je zaait in de herfst en dunt het in de lente uit.

Je kunt de goudsbloem ook zijn gang laten gaan, waardoor ze vanzelf uitzaaien. Ze doen dat met veel plezier en volle overgave, en zeg nu zelf, wie geniet er niet van die vrolijke, zonnige bloemen in de tuin? Laat je verrassen, maar houd er wel rekening mee dat ook slakken deze planten erg lekker vinden. Daarentegen werkt de geur van de goudsbloem weer prima afwerend tegen schadelijk insecten zoals motluis en witte vlieg en de draadworm.

Facebook