Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Stromanthe Triostar

€ 7,95 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

De Stromanthe Triostar is verre familie van de Calathea en komt uit Midden-Amerika. De Stromanthe is met zijn gekleurde bladeren een opvallende verschijning en wordt ook wel Shadow plant genoemd. Deze bijnaam heeft hij gekregen omdat hij in de natuur in de schaduw van grotere planten en bomen groeit. Met deze stoere en kleurrijke plant, fleurt je woonkamer gegarandeerd op, maar lees wel goed hoe je hem moet verzorgen. Het is namelijk een plant die wel wat aandacht nodig heeft.

Geef de Stromanthe Triostar iedere week water en zorg ervoor dat de grond van de plant lichtvochtig blijft. Je kan het beste regenwater gebruiken, of water dat al gekookt en afgekoeld is. Zo voorkom je kalkvlekken op het blad. Verder heeft de Stromanthe, net als de meeste kamerplanten, in de herfst en winter minder water nodig.
Laat de Stromanthe zijn blad hangen, of krult het om? Dan heeft hij te weinig water gehad. Geef hem dan wat vaker water en hij zal weer opbloeien.

De Stromanthe Triostar houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus vergeet hem niet af en toe te sproeien. Daarbij helpt regelmatig sproeien preventief tegen ongedierte en verminder je de kans op bladval en slappe stengels. Ook haal je met een sproeibeurt het stof van de bladeren waardoor het blad weer een mooie glans krijgt.

De Stromanthe Triostar is een echte oerwoudplant! Hij groeit in de natuur in de onderste delen van het regenwoud en is daarom gewend om in de schaduw te leven. De Stromanthe heeft daarom bij jou thuis ook niet veel licht nodig. Je kan hem dus goed op een wat donkerder plekje zetten, zoals een plek bij een raam op het noorden. Zet je hem liever op het zuiden? Hou hem dan minimaal op drie meter afstand van het raam vandaan. Let verder op dat je de Stromanthe niet te dicht bij een radiator zet in de winter.

Facebook