Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Ficus benjamina

€ 6,95 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

De Ficus Benjamina is al jarenlang een populaire grote kamperlant. Deze mooie binnenplant verbruikt redelijk wat water en houdt van licht. De Ficus Benjamina is goed geschikt als kantoorplant en voor in de huiskamer. Wat bij de Ficus Benjamina opvalt is dat de soorten met de donkere bladeren minder bladval hebben dan de soorten met lichter blad. De Ficus Benjamina heeft fijn blad.  Dit zijn sterke en betrouwbare kamerplanten, die het tientallen jaren kunnen uithouden in de woonkamer. Op den duur kunnen deze ficussen zich aan allerlei verschillende omstandigheden aanpassen, zolang die maar min of meer constant zijn. Verandering voorkomen is daarom eigenlijk het belangrijkste bij de verzorging. Ficus benjamina heeft een universele reactie op suboptimale verzorging en specifiek verandering: bladverlies. 

Ficus benjamina mag vrij veel water hebben: ruim in de zomer, matig in de winter. De potgrond moet continu licht vochtig zijn, maar niet nat. Zorg dat er geen water in de pot blijft staan; deze planten kun je beter iets te droog dan iets te nat houden. Dat lijkt trouwens een beetje tegenstrijdig als je de tropische afkomst van deze plant meeweegt, maar bedenk dat het in je huiskamer veel minder heet en zonnig is. Warm en vochtig is voor veel planten een prima combinatie, maar de combi van koud en vochtig telt veel minder liefhebbers. Daarnaast nog twee tips voor de perfectionistische huiskamertuinier:

  1. Geef geen koud, maar handwarm water. Koude wortels in een warme huiskamer zijn voor Ficus benjamina niet ideaal.
  2. Begiet enkel met regenwater of gedemineraliseerd water. Deze planten hebben liever geen al te verkalkte potgrond, hetgeen met hard kraanwater al snel kan gebeuren.

 

Facebook