Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Monstera adansonii

€ 4,95 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

De bijzondere Monstera Adansonii is 1 van de 41 soorten binnen de Monstera familie en komt uit de tropische gebieden van Midden en Zuid-Amerika.
Hij is bijzonder omdat hij afwijkt van zijn broertjes en zusjes. In plaats van inkepingen heeft de Monstera Adansonii gaten in het blad! Dit geeft de plant een stoer, en tegelijkertijd speels uiterlijk. Vanwege het blad wordt deze plant in het Engels “Swiss Cheese Plant” genoemd. Deze plant is eigenlijk een klimmer, maar is ook zeer geschikt als hangplant.

Het kiezen van de juiste standplaats is een belangrijk onderdeel in de verzorging van de Monstera Adansonii. Deze plant groeit oorspronkelijk in de tropische bossen. Daar klimt hij over de stammen van zeer hoge, grote bomen. Dat betekent dat de plant bijna nooit direct zonlicht ziet.  Deze situatie moet je proberen na te bootsen. Het beste is voor een raam waar niet de volle zon op staat. Dan heeft de plant veel licht, maar geen direct zonlicht. Overigens is het niet erg als er in de ochtend wat zonlicht op de bladeren valt. Vooral in de middag is de zon heet en kan het schadelijk zijn. Dan kan bladverbranding optreden.

De juiste frequentie en hoeveelheid water geven is vaak erg lastig. De grond mag nooit helemaal opdrogen, maar ook niet te lang drassig zijn.
De beste aanpak is dan ook om je vinger in de grond te steken. Als de bovenste centimeter aarde droog is kun je de Monstera Adansonii water geven. Geef dan zoveel dat de grond binnen een paar dagen weer droog is. Kleine beetjes dus! Het is een kwestie van experimenteren om er achter te komen hoevaak en hoeveel water je moet geven. Dat is afhankelijk van de afmetingen van de plant, de standplaats en de temperatuur. De gouden regel is: begin met weinig en bouw dan op. Teveel water is schadelijker dan te weinig water.

Facebook