Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Kropsla Meikoningin

€ 2,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Een oud ras, in Nederland al minstens een eeuw populair. Ideaal voor vroege- of herfstteelt. Typerend is de zachte smaak, de lichtgroene kleur en het bronzen blosje op de krop.

De Meikoningin sla is al vroeg te zaaien, bij een temperatuur vanaf 10 graden Celsius. De sla bladeren hebben een lichtgroene kleur en zijn lekker sappig. De randen van deze kroppen hebben een rode tint. Het blad van deze meikoningin is boterzacht en erg smaakzaam. Mede hierdoor is dit ras ideaal ter gebruik voor salades. Ook los bij de aardappelen is het een genot om te eten.

Deze kropsla of botersla is geschikt voor de oogst van het voorjaar tot de vroege zomer. De zaden kun je zaaien tussen februari en april onder glas. Zaaien in de vollegrond kan in de maanden maart tot en met juli. De ideale temperatuur om bij het zaaien aan te houden is 18 graden. Na 10 dagen zullen de zaden gaan kiemen en zijn er jonge kiemplantjes te zien. Bij het zaaien onder glas, wel goed ventileren. Als de plantjes zijn opgekomen goed uitdunnen en ook de plantjes voldoende water blijven geven. Als je dit niet doet wordt de sla taai en niet lekker fris. 

Ook interessant

€ 2,00
€ 2,00
€ 2,00
Facebook