Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Watermeloen Sugar Baby

€ 2,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

'Sugar Baby' is een kleine watermeloen met rood vruchtvlees die ongeveer 1,5 kg zwaar wordt. Door het kleine formaat van dit meloentje, kun je hem heel goed langs touw, gaas of een rek laten groeien. Omdat 'Sugar Baby' zo'n kleine vrucht is en daarom een kortere rijpingsperiode heeft, kun je hem ook op een beschutte, zonnige plek in je tuin kweken. 


Een watermeloen heeft veel warmte en licht nodig om te groeien.
Daarom kun je ze het beste in een verwarmde kas of kweekbak zaaien. Dit kan vanaf maart tot half mei. 
Zorg er voor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte tussen 22 en 25°C is.
De nacht temperatuur mag echt niet lager zijn dan 15°C.

 Leg de zaden, het liefst in potjes, op 1 cm diepte in vocht vasthoudende grond.  
Houd de grond iets vochtig. Let er op dat je de aarde niet te nat maakt want dan zullen de zaden gaan rotten.

Pas als de kiemplantjes naast hun eerste twee blaadjes, nóg twee tot drie blaadjes hebben gevormd, kun je ze verplanten. Houd een plantafstand van ongeveer 60 cm aan.

Watermeloenen hoef je niet te snoeien. De planten worden ook niet zo groot als die van de andere meloen soorten. Let er wel op dat de planten niet teveel door en over elkaar gaan groeien.  Zorg dat overdag bijen en hommels naar binnen kunnen zodat de bloemen worden bestoven. Anders zullen er geen meloenen aan de planten komen. 
Zoals gezegd houden watermeloenen van vochtvasthoudende grond, maar zorg er wel voor dat het overtollige water weg kan. Door kletsnatte grond zullen de wortels gaan rotten. Om de grond luchtig te maken kun je er compost doorheen spitten. Vermijd met water geven zoveel mogelijk dat er water op de bladeren komt om ziektes te voorkomen.

Het is lastig om te bepalen wanneer een watermeloen rijp is. Je kunt het aan de vrucht namelijk niet zien. Je kunt het wel horen. Als je zachtjes klopt, hoor je verschil tussen een rijpe en nog niet rijpe watermeloen. Een rijpe watermeloen geeft een soort dof , hol geluid. Een kleine vuistregel, is dat je na het uitplanten van je kiemplantjes ongeveer 8 weken erna rijpe vruchten zou kunnen plukken. Watermeloenen rijpen nog na als ze geplukt zijn en zijn ze lang houdbaar.

Ook interessant

€ 2,00
€ 2,00
€ 2,00
Facebook