Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Groot kaasjeskruid

€ 2,00 (exclusief btw 9%)
Omschrijving

Groot kaasjeskruid (Malva sylvestris) is een leuke en makkelijke bloem. Zij kan op veel plekken groeien, ook bijvoorbeeld in de stad. De bloemen zijn roze van kleur met enkele donkerroze streepjes. Er zijn ook varianten die meer donker roze zijn, richting paars. Het doet het goed in de border maar ook op veldjes of in wilde stukjes tuin.

Groot kaasjeskruid wordt 80 tot 150 cm hoog. Dit soort komt uit de kaasjeskruidfamilie Malvaceae, waar o.a. ook stokrozen onder vallen. De naam ‘kaasjeskruid’ komt voort uit de vorm van de vruchten, die lijken op Goudse kazen. Het is een eenjarig soort, wat betekent dat het bloeit in hetzelfde jaar als dat de zaden gezaaid zijn. Met een beetje geluk bloeit dezelfde plant het jaar erna gewoon weer en gedraagt zij zich dus als vaste plant.

Feitje! Het groot kaasjeskruid is favoriet bij insecten, hij geeft nectar voor bijen en hommels. Het is de voedselplant voor de rupsen van distelvlinders van het kleine kaasjeskruiddikkopje vlindertje. GrootKaasjeskruid groeit ook goed op een ruw veldje of een verwilderde border. Langs een muur is het ook een mooie plant die met weinig grondruimte toe kan.

Facebook